Otthoni tisztítás a parazitáktól, a fertőzés jelei és a kezelés módjai

Minden ember teste egy összetett rendszer, amely folyamatos kapcsolatban áll a környezettel. A mikroorganizmusok születésüktől fogva népesítik be: vannak, amelyek hasznosak és segítik szervezetünket, de vannak, amelyek éppen ellenkezőleg, károsak, és parazitáknak nevezik. Ezek a káros mikroorganizmusok, amelyek között egysejtűek, gombák és egyéb élősködők is megkülönböztethetők, idővel elszaporodnak, és negatív hatásuk egyre inkább érinti az emberi szervezetet. Ezért rendkívül fontos, hogy hatékony és bevált módszerekkel megtisztítsuk a szervezetet a parazitáktól, ez otthon is könnyen elvégezhető.

Mik azok a paraziták és milyen betegségeket okoznak?

A paraziták olyan organizmusok, amelyeket a következő jellemzők alapján lehet megkülönböztetni:

 • teljes mértékben a tulajdonostól függenek
 • belőle élnek
 • bizonyos ideig a tulajdonoshoz kapcsolódnak

Minden élő szervezet, amely megfelel ennek a leírásnak, besorolható a paraziták közé. Általában megkülönböztetik a protozoonokat és a helmintákat. A férgek, vagy más néven férgek, különféle helminthiasisokat okoznak.

Közülük enterobiasis, ascariasis, opisthorchiasis és más betegségek különböztethetők meg. A legegyszerűbb paraziták olyan patogén mikroorganizmusok, amelyek olyan betegségeket okoznak, mint az amőbiasis, a giardiasis, a toxoplazmózis stb. A paraziták különböző módon juthatnak be az emberi szervezetbe:

 1. élelmiszer, amelyben a "fertőző" élelmiszer vagy víz fertőzésforrássá válik
 2. érintkezés: a paraziták a vízen keresztül jutnak be a szervezetbe, miközben szennyezett tározókban úsznak
 3. szexuális: parazitákkal való fertőzés fertőzött személlyel való szexuális érintkezés útján (gyakran egysejtűek terjednek így)
 4. rovarokon keresztül: a fertőzés rovarcsípés után következik be

A paraziták minden típusa különbözik egymástól mind a fejlődés időtartama, mind a gazdaszervezet élőhelye tekintetében. Bármely emberi szerv, egészen az izomszövetig, megfertőződhet. Sok parazita egyszerre több rendszert is megfertőzhet egy emberen belül, és a vérárammal együtt mozog a testen.

A paraziták sokféle betegséget okozhatnak, ezért fontos, hogy időben azonosítsuk őket, hogy tudjuk, mit kell kezelni.

A székrekedést és az epepangást bizonyos típusú férgek váltják ki, amelyek méretüknél és alakjuknál fogva eltömíthetik a beleket és az epevezetékeket. Ennek eredményeként a bél teljes vagy részleges elzáródása, perisztaltikája romlik. Az epevezeték elzáródása "obstruktív sárgaság" kialakulásához vezet.

A hasmenés egy bélrendszeri rendellenesség, amelyet gyakori híg széklet jellemez. Ez a nátrium és a kloridok nagy részének elvesztéséhez vezet a szervezetben. Az izom- és ízületi fájdalmat a szervezetben elterjedő paraziták okozhatják, megfertőzve az ízületi folyadékot és az izmokat. Az ilyen fájdalom előfordulása komoly jele annak, hogy idegen organizmusok vannak a szervezetben, és az immunrendszer elkezdett harcolni ellenük.

Problémás bőr. Egyes protozoonok bőrallergiát okozhatnak, amely atópiás dermatitisz, csalánkiütés vagy ekcéma formájában nyilvánul meg. Ezeket a paraziták által kiváltott betegségeket kenőcsökkel és más szokásos módszerekkel nem lehet kezelni.

Onkológia. A szervezet parazitákkal való magas szintű fertőzése esetén előfordulhat, hogy ezek a szervezetek felhalmozódnak az emberi szervezetben, és vérrögöket képeznek. Megzavarják a normális vérkeringést, aminek következtében egyes sejtek nem kapnak elegendő táplálékot, és megmérgezik őket a paraziták salakanyagai. Ez rákos sejtek kialakulásához vezethet, és néha a diagnosztika során rosszindulatú daganatként diagnosztizálják ezeket a paraziták felhalmozódását, ezért gyakran végeznek szükségtelen műtéteket.

A paraziták különböző organizmusok, amelyek az emberi testben élnek, annak rovására élnek, és létfontosságú tevékenységük termékeivel folyamatosan negatívan hatnak rá. Két típusra oszthatók: protozoákra és helmintákra. Minden parazita különböző emberi szervekben él, és különböző módon befolyásolja létfontosságú tevékenységét.

Módszerek a test megtisztítására a parazitáktól

Éhezés

A szervezet parazitáktól való megtisztításának egyéb módszerei közül a böjtöt kell kiemelni. A böjt során az emberi szervezet sok felesleges bajtól megszabadul, és minden erejét a paraziták elleni küzdelemre adja. Ekkor az egészséges mikroflóra helyreáll, és a káros mikroflóra megsemmisül.

üröm paraziták ellen

Minden károsító szervezet elhagyja az emberi testet, és az emberi test rendszerei megtisztulnak és helyreállnak. Ez a módszer meglehetősen egyszerű és hozzáférhető, pozitív hatása pedig könnyen észrevehető: a vér megtisztul, és javul a keringése, nő az ízületek mozgékonysága, nő a szalagok rugalmassága.

Otthon és speciális egészségügyi intézményekben is éhezhet. Az utóbbi lehetőség természetesen jobb, mivel ebben az időben a beteg az orvosok állandó felügyelete alatt áll. Hő. Fokhagyma, bors, mustár, hagyma és egyéb fűszerek hozzáadásával a szokásos étrendjéhez növelheti a szervezet belső hőmérsékletét. Ez segít megtisztítani a parazitáktól, de fontos tudni az intézkedést, mivel a fűszeres ételek a szükségesnél többet fogyasztva károsan befolyásolhatják az emésztőszerveket.

fokhagymás tej

Hetente egyszer egy hónapon át beöntést kell adni szobahőmérsékletű tejből, amelyben előzőleg fokhagymát főztek. A felnőttek normája eljárásonként egy pohár tej, gyermek számára - negyed pohár. savas környezet. Különféle gyümölcssavak étrendbe adása segít a paraziták elleni küzdelemben. A savat friss gyümölcs és ecet fogyasztásával is nyerhetjük.

Gyümölcslevek

A helminták elleni küzdelem kiváló módja a sárgarépalé, amelyet naponta kétszer, fél órával a fő étkezés előtt kell fogyasztani. A tisztítást egy hónapig végezzük.

Kiszáradás

Az üröm és a szegfűszeg kiszáradáshoz vezet, és a kiszáradt szervezetben a paraziták sokkal gyorsabban pusztulnak el. Ezenkívül ezek a gyógynövények baktericid hatásúak és megtisztítják a testet a méreganyagoktól.

Fokhagyma

Valóban csodálatos terméknek nevezhető. Ez a módszer a következő: a páciens tíz kis gerezd fokhagymát eszik, majd sült tejjel leöblíti. Néhány óra múlva hashajtót kell inni. Ennek eredményeként a paraziták elpusztulnak, és kiürülnek a szervezetből.

Tisztított kerozin

A paraziták tisztítását tisztított kerozin segítségével a következő módszerrel végezzük: először minden reggel vegye be, miután megnedvesített egy kockacukrot néhány csepp anyaggal. Idővel az adagot fokozatosan növelni kell, egészen addig a pontig, amíg adagonként egy teáskanálnyi anyagot el nem fogyasztanak, egy hónapon keresztül.

zsálya

A növény porja kiváló eszköz a paraziták elleni küzdelemben. Reggel és este egy teáskanálnyit kell bevenni. Nagyon keserű és kellemetlen ízű, ezért friss kenyérgolyóba rakva kapszulaként fogyasztható. A tisztítást egy hónapon belül végezzük.

Számos módszer létezik a paraziták testének megtisztítására. Mindegyik módszer valamilyen speciális összetevőn alapul, amely különleges antiparazita tulajdonságokkal rendelkezik.

Triplet Heldy Clarktól

triász paraziták ellen

Heldi Clark hármasát hatékonyabbnak tartják, mint orosz megfelelőjét, V. A. Ivancsenko triászát. E recept szerint kiváló tinktúrát készítenek, amely megtisztítja a testet számos parazitától. Éretlen dióhéjból, ürömből és szegfűszegből áll.

Mindezen komponensek együttes bevitele hatásos mind a kifejlett paraziták, mind lárváik és tojásaik elpusztításában. A helminták leküzdéséhez bizonyos mennyiségű dió tinktúrát kell bevenni, a kezelés napjától függően:

 1. 1. nap: egy csepp tinktúra fél pohár vízben. Igyál éhgyomorra.
 2. 2. nap: két csepp egy pohár vízben
 3. 3. nap: három csepp tinktúra egy pohár vízben
 4. 3. nap: négy csepp egy pohár vízben
 5. 5. nap: öt csepp egy pohár vízben
 6. 6. nap: két teáskanál egy pohár víz

Miután hozzáadta a tinktúrát a vízhez, várjon negyed órát, és csak ezután vegye be. Az ilyen adagolás segít a férgek testének megtisztításában fejlődésük minden szakaszában, függetlenül attól, hogy hol telepedtek le. A tinktúrát nem szabad forró vízhez adni, mert a magas hőmérséklet csökkenti a hatékonyságát. Azok a családtagok, ismerősök, akikkel állandó kapcsolatban van, megelőzésképpen heti két teáskanál tinktúrát vegyenek be, mert ők lehetnek a fertőzés forrása. Hogyan kell bevenni az ürömport (teáskanálban étkezés előtt):

 1. 1. nap: kis csipet víz
 2. 2. nap: negyed kanál víz
 3. 3. nap: egy kanál harmada
 4. 4. nap: fél kanál

Így fokozatosan növekszik az elfogyasztott ürömpor mennyisége, és a 14. napra el kell érnie a fél evőkanálnyi mennyiséget. A fogadás étkezés előtt két vagy három részre osztható. Miután az adag eléri a fél evőkanálnyi adagot, napi hat napon keresztül ugyanannyi port fogyasztanak, majd a használat gyakoriságát heti egyszerire csökkentik. Szegfűszeg por bevitele (teáskanálban étkezés előtt):

 1. 1. nap: egy kanál ötöde
 2. 2. nap: negyed kanál
 3. nap #3-#10: egy kanál harmada
 4. a tizedik nap után: hetente egyszer egy kanál por

A kezelés e három komponens bizonyos dózisokban történő folyamatos beviteléből áll. A fő kezelés után sokkoló gyógyszeradagokat alkalmaznak, hogy megakadályozzák a szervezet egész hátralévő életét. Szükség esetén a kezelést megismételjük. Különösen súlyos esetekben a tanfolyamot a fő után egy-két héttel megismételjük.

A "hármas" Heldi Clark szerint hatékony módja a paraziták testének megtisztításának. Három összetevő egyszeri beviteléből áll: éretlen dióhéj, üröm és szegfűszeg tinktúrája. Ennek eredményeként a paraziták komplex pusztulása megy végbe fejlődésük minden szakaszában.